Hitta hit

img
0
Alexandra Dahlström till ”Fucking Falun”

Alexandra DahlströmVi mötte upp en glad Alexandra Dahlström utanför kulturhuset i Stockholm. På Dalarnas Videofestival ska hon bland annat föreläsa om hur man gör film första gången och ge tips på hur man tar sig fram utan en fet plånbok.

Alexandra berättade att hon blev upptäckt på mellanstadiet, då hon fick provspela till olika roller. Hon tyckte det var väldigt roligt och fascinerande.

Första filmen hon var med i var Sanning eller konsekvens, då var hon bara tolv år.

Hon kan inte riktigt avgöra vilken film som har vart roligast att spela in, men det är roligast med dem hon själv regisserat och det är bla. filmerna Lacrimosa och Kom hit!

Just nu håller Alexandra på med en långfilm som har biopremiär den 8 maj. I filmen Mañana, som den heter, spelar hon en hårfrisör.

Om tio år tror Alexandra att hon fortfarande kommer att bo kvar i Stockholm och hålla på med film. Hon tror även att hon kommer att resa runt i olika länder.

5 snabba

Piercing/Tatuering – Inget av det.
Klänning/Kjol – Klänning
Sommar/Vinter – Sommar
Hund/Katt – Katt
Pizza/Hamburgare – Egentligen inget av det, men hon väljer pizza om det är en riktigt god italiensk pizza.

5 roliga

Dyraste klädesplagg: En kavaj ifrån Rodebjer som kostade ungefär 2 500:-

Längsta förhållande: Varade i tre år.

Bästa minnet: När hon spelade in Kom hit! i somras. Det var roligt och glad stämning i teamet, men också väldigt jobbigt för att de arbetade med filmen 18 timmar per dag.

När de spelade in filmen kändes det nästan som att åka på kollo, medelåldern var väldigt låg i teamet, äldst var Alexandra med sina 21 år.

En person i världshistorien du vill äta middag med: Skulptören Bernini som levde på 1600-talet. Det skulle vara intressant att prata med det seklets största geni, men ändå lite tråkigt eftersom han nog var ganska självupptagen.

Ovanlig merit: Tycker om att teckna, är bra på att laga mat och talar flytande svenska, engelska, ryska, franska och italienska.

Sofia Sjögren
Johanna Björklund