Hitta hit

img
0
Vad blev det av pitchpriset?

Martin Strandberg Jimmy BerisFestivalen har många olika tävlingskategorier. Bland annat det så kallade pitchbåset, där vinnaren kammar hem 3000 kr i ekonomiskt stöd ämnande att användas till den vinnande filmidén. Vinnaren får även möjligheten att låna en DV-kamera under året, fram till nästa filmfestival.

Vinnarna av pitchbåset år 2008 är inga mindre än Martin Strandberg och Jimmy Beris båda 19 år. Allt började i unga år i form av experiment och ploj. Sedan 3-4 år tillbaka har detta övergått till ett mera seriöst filmande, även om skojet fortfarande finns där.

Martin Strandberg började på medielinjen med fotografi men insåg efter en tid att det var den rörliga bilden som var hans sanna kall. Med den rörliga bilden kunde han få använda sig av 24 bilder i sekunden istället för en då och då.

Jimmy Beris började plugga för att så småningom bli journalist. Efter att ha en tagit en kurs i rörlig bild insåg även han att filmen var hans dolda intresse.

Nu har de startat en filmgrupp vid namn SlashM3 där de kan få utöva sitt intresse. I gruppen finns även Robin Lindkvist och Thomas Eriksson.

Robin Lindkvist är gruppens officiella idékläckare och fullkomligt sprutar ur sig manus. 99% av gruppens alla manus och idéer kommer från just Robin även om gruppen sedan är med och utvecklar dessa. Man kan beskriva det som att Robin kastar en boll som sedan gruppen kastar vidare.

Gruppen SlashM3 har funnits i ca ett år och bildades på förra årets Nitra festival. En festival som lyfter fram dokumentära filmen från förr och nu. Gruppen ägnar mycket tid till att filma och har i år lyckats göra flera bidrag till festivalen.

De tror att årets festival kommer att bli den bästa och tycker även att DV-kameran som utgör en del av priset för bästa pitch är ett bra vandringspris. De uppmanar därför alla att delta i årets filmfestival.

– Det är bra att film i dalarna finns som stöd och även med lite hjälp kan man göra mycket. Så länge filmidén finns där, så är det bara att köra. Avslutar Martin Strandberg.

/Leonora Halvars
Sofie Annersved