Hitta hit

img
0
Musik till din film

Charles Lamoureux dirigentMaria på Film i Dalarna brukar under prisutdelningen på varje festival tjata om hur viktigt det är att ha fullständiga musikrättigheter och att inte glömma bort kompositörens namn i eftertexterna. För det är ju så, att oavsett var man hittar musiken så är det någon som suttit och knåpat ihop den, och då ska förstås denna någon få creds för sitt jobb på samma sätt som regissörer och fotografer och skådespelare.

Hur fixar man musik då? Här på sidan finns några tips på nedladdningsbar musik från nätet (klicka här). Den som är riktigt hardcore skriver förstås sin egen musik, men om man nu vill ha specialskriven musik utan att själv kunna höra skillnad på A-dur och C-moll blir det lite klurigare. Ett tips är då att leta på forum för filmskapande.

På Voodoofilm.org hittar man trådarna Musik och ljudläggning samt Jobbannonser. Där hittar man emellanåt kompositörer som söker filmer att berika med sin musik. Där kan man också själv efterlysa kompositörer. På Filmcafe.se kan man använda sökfunktionen för att hitta kompositörer. Dessutom finns Film i Dalarnas eminenta Anslagstavla där man också kan leta kompositörer (eller erbjuda sina tjänster som detsamma).